276 идей

2-10-2022, 05:36
В Україні запрацювала База даних проектів міжнародної допомоги

Команда координації міжнародної допомоги запустила в тестову експлуатацію http://OPENAID.GOV.UA – базу даних проектів міжнародної допомоги і різні інструменти для донорів, виконавців, журналістів. За словами ініціаторів,  в країні досі не було такого єдиного публічного реєстру. 

Це  Єдиний реєстр, із можливістю переглянути список донорів, програм та реформ, за якими надається допомога, пошуком за категоріями. По API, вручну та веб-скрейпінгом збирається все з сайтів донорів , є дві електронні послуги подачі документів: для реєстрації проектів та акредитації виконавців (міжнародних організацій), аналітика,  новини, події, презентації.

 

 

Велика новорічна #переможенька від команди координації міжнародної допомоги - тих самих грантів, які всі так люблять. Ми запустили в тестову експлуатацію http://OPENAID.GOV.UA - базу даних проектів міжнародної допомоги і різні інструменти для донорів, виконавців, журналістів!

1) вам певно важко повірити (а, може, вже ні), але в країні НЕ БУЛО такого єдиного публічного реєстру. Була певна табличка в МЕРТ, були паперові картки реєстрації (Донор такий-то стартує проект Покращення урядування на селі на $5млн!) - і все. 
2) із звітами про проектах кепсько. Їх часто нікто не надає. Інколи надають тоді, коли вже актуальність пропала. Що там написано - не завжди зрозуміло. Коли проект закрився, його сайт вмирає, все зникає (та і часто хто там знає, що це за сайт?)...
3) весь документообіг звісно паперовий, все дзвонять - прискорьте реєстрацію от цього! донесіть копію отетого. Найчастіший запит в департамент - а які існують донорські програми по оттакому напрямку?
4) спілкування донорів (іноземні країни, міжнародні організації, ЄС, ОЕСР), бенефіціарів (державні органи виконавчої влади), реципієнтів (державні органи і організації, НУО, приватні компанії, громадяни), виконавців (міжнародні компанії, організації, українські приватні компанії) проходить через нас, мимо нас, через інші органи і т.д.

Пробуємо все це змінити!
- Єдиний реєстр, із пошуком та категоріями.
- По API, вручну та веб-скрейпінгом забрали з сайтів донорів все, що змогли
- відсканували все, що було у нас
- дві електронні послуги подачі документів: для реєстрації проектів та акредитації виконавців (міжнародних організацій)
- аналітика
- новини, події, презентації
- де історичної інформації немає - біда :( Будемо шукати далі... Ну а по новим проектам будемо вже наповнювати якісно.
- в подальшому хочемо зробити он-лайн кабінети всіх учасників процесу, он-лайн звіти, підписка на оголошення про гранти і тендери, інтегрований інструмент створення веб-сайтів проектів міжнародної допомоги, у вигляді під-сайту Openaid тощо.

Все це винесла на своїх тендітних плечах керівник проекту Oksana Borysenko! Оксана, її велика команда волонтерів (повірте - банально вичитувати ці підтягнуті тексти та виправляти помилки - адська робота!) - дуже круті!!! Вітаємо Olena TregubOlena LevchukAlina Shved і всіх-всіх-всіх в департаменті!

П.С. за звичаєм, бюджет країни не постраждав. Кошти на програмування дала Делегація ЄС (Thanks to European Union in Ukraine!), решта роботи зроблена безкоштовно.

Views: 767


Add comment

Name:*
E-Mail:*
Enter a code
from picture:*
Enable this picture to display the security code
reload, if the code cannot be seen